Doelen bereiken voor dummies…. lessen van mijn nichtje

Mijn nichtje Jasmijn van 11 jaar wilde graag nieuwe vriendinnetjes maken. Met de meiden in haar klas klikte het niet zo. Maar hoe maak je nieuwe vriendinnen? Waar kom je die tegen? Hoe zorg je dat je elkaar kunt leren kennen?

Op een gegeven moment wees ze mijn zus op een advertentie in de Donald Duck. Over een kamp in de zomervakantie. Een midweek met leeftijdsgenoten en allerlei leuke activiteiten. Dat leek haar de ideale manier om leeftijdsgenoten te ontmoeten.

Mijn zus sprak er uitgebreid met haar over: welk kamp leek haar het leukste? En wat verwachtte ze precies? Uiteindelijk heeft ze zich aangemeld en een hele leuke week gehad. Met een aantal meiden heeft ze een leuk contact opgebouwd.

Toen ik dit hoorde was ik enorm trots op Jasmijn. Omdat ze, ook al is ze nog heel jong, hiermee een perfect voorbeeld geeft van bewust naar een doel toe werken. Ga maar na: ze heeft helder wat ze graag zou willen (nieuwe vriendinnen), heeft bedacht wat er nodig is om dit te bereiken (leeftijdsgenootjes ontmoeten en dingen met hen ondernemen) en heeft een concrete manier hiervoor gevonden (het kamp).

Het mooie is dat deze stappen perfect toe te passen zijn voor elk doel. Ik gun jou dat je er net zoveel succes mee gaat hebben!

Welk doel zou jij graag bereiken? Je reactie is welkom hieronder.

Maaike van Steenis

Ontvang nu het gratis e-book

10 dingen die je vandaag nog kunt doen om je inkomsten te vergroten!

Als bonus ontvang je bovendien gratis waardevolle tips en inzichten die jou helpen een succesvol bedrijf te creƫren. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden en je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.